Tips om vet haar tegen te gaan!

Je kent het wel, je haar net gewassen en perfect geföhnd en ja hoor!! Nu alweer een vettige glans erover. Heel frusterend maar waar waarom krijgen we een vette hoofdhuid en nog wat kunnen we daar eigenlijk nou zelf precies aan doen? Ik zette een paar tips tegen vet haar voor je op een rijtje!

Je kunt om verschillende redenen snel een vette hoofdhuid krijgen.

 • Je eet te vet eten.
 • Je hormonen bijvoorbeeld tijdens een menstruatie.
 • Het word buiten warmer dus je transpireert meer.
 • Je ervaart heel veel stress.
  natural
  Tips om snel een vette hoofdhuid te voorkomen:
 1. Probeer je haar niet te vaak te wassen.
  Iedere keer als je je haar wast was je het natuurlijke beschermlaagje van je hoofdhuid af waardoor de talg productie ook sneller gaat. Probeer dit te beperken tot 2 a 3 keer per week. Ook al lijkt dit op het begin lastig, je zult merken dat als je dit gaat proberen het steeds een beetje beter gaat.
 2. Douche op een lagere water temperatuur.
  Door dat je te warm doucht kan er meer talg aangemaakt worden op je hoofdhuid. Ook door te warm water ga je meer transpireren en dus daarom kun je door een te warme douche op 2 manieren sneller vet haar krijgen.
 3.  Masseer tijdens het wassen je hoofdhuid niet en zet niet teveel druk met je vingers.
  Doordat je veel druk zet of zelfs je hoofdhuid masseert krijg je meer talg productie. Door teveel talg krijg je weer snel vet haar
 4. Spoel je shampoo, conditioner en masker heel goed uit.
  Dit is iets wat best vaak mis gaat, als je je haar wast met shampoo is het heel belangrijk dat je het schuim goed uit je haar spoelt. Dit duurt langer als dat je denkt dus juist als jij zelf denkt dat het er goed uit is, ga dan nog even door met spoelen en ook goed op je kruin, achter je oren en in je nek. Als je daarna nog een conditioner of masker gebruikt is het belangrijk dat je deze niet op de hoofdhuid aan brengt. Blijf zeker 4 cm van je hoofdhuid af en als je dit op je lengtes en punten hebt aangebracht en het de inwerk tijd gehad heeft is het belangrijk dat je het zo goed uit spoelt dat het lijkt alsof je er niks meer in gedaan hebt. Het mag dus niet meer zacht of vettig aan voelen want dat is het product er niet goed uitgewassen.
 5. Verschoon je kussensloop regelmatig.
  Tijdens het slapen komen vetten en product resten op de hoofdhuid terecht en is het heel belangrijk dat deze vaak verschoont word. Als je daar uren met je hoofd op ligt en het niet schoon is, is het ook niet heel gek dat je daar weer vet haar van krijgt.
 6.  Borstel je haar niet te vaak en ook niet doormiddel van je handen.
  Door je haar vaak te borstelen verspreid je talg resten door je haar en word de hoofdhuid steeds opnieuw gestimuleerd waardoor er ook meer talg vrij komt. Ook met je handen door je haar gaan is een van de ergste dingen die je kunt doen als je vet haar wil voorkomen. Aan je handen zitten heel veel vetten en resten van bijvoorbeeld eten, make up en gebruiksvoorwerpen die daardoor allemaal in je haar terecht komen. Niet iets om blij van te worden lijkt mij!

Dit zijn mijn 6 belangrijkste tips voor je op een rij. Waarschijnlijk als het zo op papier staat klinkt het allemaal heel logisch alleen gaat dit in de praktijk nog vaak mis.

tips tegen vet haar